16 Octombrie – 7 Noiembrie 2013

Om de teatru obişnuit cu efemerul Afrim are o vizualitate crudă. Misterul fotografiilor sale nu mulţumeşte pe toată lumea. Afrim foloseşte genurile tradiţionale: peisaje, naturi statice, nuduri, portrete; are un focus precis şi o lumină rece de studio. Lumea AFRIM reţine sentimente interzise. În statement-ul lui de artă, alege consistenţa abordării, dar şi o retorică personală de tipul „mă face unic pe mine”. Apanajul public, preluat din teatru, este folosit mereu pentru cel mai seducător instantaneu. Afrim opreşte prezentul, ori face prezentul ultimativ, livrând istoriei momentul perfect. Lumea AFRIM este un mix paradoxal de claritate, austeritate şi conţinut neinhibant.

 

Stilul este foarte important pentru Afrim. „Dacă nu ai stil, degeaba declari că ai atitudine” consideră Afrim. Imaginile radicale îşi asumă mereu o anume eleganţă. Există o sensibilitate clasică. Există o energie compresată. Există o excentricitate puternică. Există aluzii la corpul uman care încurajează interpretarea sexuală. Există un sens de provocare / excitare latentă.

 

Liviana Dan

Născut în 1968, Beclean

Unul dintre cei mai cunoscuţi regizori români. Absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Facultăţile de Litere şi Teatru. În 2006 şi 2007 i se decernează premiul UNITER. În 2008 la Avignon, primeşte premiul Coup de Coeur de la Presse, iar în 2009 premiul Europa Culture. Tot în 2009, piesa Boala Familiei M, sub regie proprie, este inclusă în sezonul teatrului Odeon de la Paris