27 APRILIE – 22 MAI 2014

Cu austeritate academică și simpatie pentru analiza culturală Marilena Preda Sânc practică arta ca idee și arta ca acțiune. Pentru a rafina un sistem MPS leagă momente ca feminism, ecologie, politică de aspecte teoretice ca abstracționism, reciprocitate, cooperare. Structura rămâne abstractă. Tactica are disciplina ecologică. Sistemul este etic. O ideologie postmodernă implică evacuarea istoriei.

Timpurile sunt haotice. Arta este conceptuală cu propriul ei context. MPS își inventează cu detour poetic propria istorie. Prezentată în contextul artei ca un comentariu al artei. O construcție politică / abstractă disciplinată ecologic.

 

Liviana Dan

Marilena Preda Sânc face parte din generația ‘80 și este una dintre primele reprezentante ale feminismului în arta contemporană din România. MPS este profesor la Universitatea Națională de Artă, București este președinta Filialei de Pictură a U.A.P. din România și redactor șef al revistei Contrapunct. A expus la / selecție / Muzeul Național de Artă Contemporană, București / 2011 /, la Zacheta National Gallery, Varșovia / 2010 /, la MUMOK, Viena / 2009 /, la Frauenmuseum, Bonn / 2006 /, în cadrul Franklin Furnace’s Program The Future Of the Present, New York / 1998 /.