24 Ianuarie – 23 Februarie 2011

Una din virtuțile esențiale ale artei este de a ne surprinde înfățișîndu-ne adevăruri șocante. Antropomorfozele lui George Ciora produc un șoc puternic de la prima vedere.

 

La un prim impact, folosind o hermeneutică simplificatoare, putem defini Antropomorfozele prezentate ca vizualizarea ororii, ca întrupări ale obsesiei monstruosului. Artistul are curajul de a realiza chipuri ale ororii ultime, îndemnându-ne să-l urmăm în a privi ceea ce este de neprivit.

 

Care este mobilul acestui demers artistic, pe cât de neobișnuit pe atât de curajos? Cunoscând evoluția profesională a artistului și realizările de vârf a etapelor parcurse în atelierul maestrului

Romulus Nuțiu, consider operele etapei actuale ca o dezvăluire dureroasă a dizarmoniilor profunde și ascunse a realităților contemporane destructurate.

 

Carol David

Născut în 1988, Reşiţa

Expoziţii personale, selecție

2011 Antropomorfoze, Galeria Calina, Timișoara

Expoziţii de grup

2010 206, Casa Artelor, Timişoara; Una Galeria, Bucureşti; 2010 Galeria Helios, Timişoara; Expoziţia Simpozionului de Creaţie Almási Béla din Dorobanţi, Galeria Delta, Arad; 2009 Salonul Artelor Vizuale, Timişoara