BEGA ARTPRIZE 2019

KUNSTHALLE BEGA acordă premiul BEGA ARTPRIZE 2019 curatorului independent ANCA VERONA MIHULEȚ.

Anca Verona Mihuleţ este istoric de artă și curator independent. Proiectele propuse de Anca Mihuleț sunt motivate de coordonatele istorice și sociale specifice, de cadrele instituționale în care au loc, dar și de colaborările artistice și curatoriale care de regulă se dezvoltă pe parcursul mai multor ani. În 2016, a fost premiată cu una dintre „Bursele Igor Zabel”. La ora actuală, lucrează în echipa curatorială a Bienalei de la Singapore, ediția 2019, cadru în care a cercetat cazuri de deplasare și naturalizare artistică, dar și moduri în care transmedialitatea poate influența percepția noastră asupra viitorului.

BEGA ARTPRIZE este premiul anual acordat de KUNSTHALLE BEGA și un juriu de specialitate unui curator român activ în țară sau internațional, cu vârsta maximă de 40 de ani.

KUNSTHALLE BEGA este un proiect al Fundației Calina
inițiat de Alina Cristescu, Liviana Dan și Bogdan Rața.

Juriul BEGA ARTPRIZE 2019:
Călin Dan, artist vizual, curator, director Muzeul Național de Artă Contemporană
Liviana Dan, curator
Lia Perjovschi, artist vizual, fondatoarea AAC/CAA – Arhivei de Artă Contemporană/Centrului pentru Analiza Artei și KM – Muzeului Cunoașterii
Mara Rațiu, teoretician al artei, prorector Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca
Anca Rujoiu, curator, co-curator Bienala Art Encounters 2019 și doctorand la Universitatea Monash în Melbourne

 

Program cultural co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.