Cum privim arta? Cum o percepem și mai ales cum vorbim despre ea. Se poate ea povesti sau preda? Trebuie arta să te învețe ceva? Este artistul un profesor prin arta sa chiar dacă nu și-a propus acest lucru? Mai ai nevoie de profesor având artistul? De la care artiști ai învățat cel mai mult? Este arta cel mai bun profesor al tău?
ARTISTHETEACHER este un proiect inițiat de Bogdan Rața împreună cu Alina Cristescu – Galeria Calina, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara. El își propune să discute cât de importantă este prezența artistului și a materiei în actul artistic și educațional; dacă arta trebuie să aibă un rol educativ; cât de mult poate să transmită artistul și materia cu care acesta lucrează și cât de important este dialogul între public, cei care studiază arta și artist. Ne adresăm studenților, artiștilor, profesorilor, tuturor celor interesați de scena artei contemporane.

Februarie – Iulie 2017

invitati: Mihai Zgondoiu, Lia Perjovschi, Anetta Mona Chișa, Aurora Kiraly, Alexandra Pirici, Anca Benera și Arnold Estefan,
Lavinia German, Kocsis Rudolf, Lea Rasovszky, Alexandru Boca